Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

21 Nisan 2011 Perşembe

Değerler Eğitimi Nisan Ayı Merhamet ve Hoşgörü


Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayımlayarak, tüm okullara Kutlu Doğum Haftası’nda uygulanması için çeşitli etkinlikler önerdi.

MEB’in internet sitesindeki kutlanacak belirli gün ve haftalar geçen yıl ‘ilköğretim ve ortaöğretim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle uzamıştı. Bakanlığın sitesinde belirli gün ve haftalar listesinden yararlanılarak öğretmenler kurulu kararı ile MEB çizelgesinde yer almayan günlerin de kutlanabileceği belirtildi. Bunlar arasında Kutlu Doğum Haftası da vardı. Bu sene ise bakanlık, genelgeyle okullara yapılacak Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini yolladı. Yani etkinlikler resmileşmiş oldu.
Bakanlığın 7 Nisan 2011 tarihli, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzalı genelgesinde bu yıl sene başında uygulanan ahlaki, sosyal ve manevi değerlerin öğrencilere kazandırılması için başlatılan ‘Değerler Eğitimi’ hatırlatılarak şöyle denildi: “4-12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi programında merhamet duygusu ile ilgili kazanımlara yer verilmiştir... Öğrencilerimize, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in temel insani özelliklerinden olan ‘merhamet duygusu’nun güzelliğini yaşatmanın yollarını kazandırmalıyız... Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’nda bu yıl merhamet temasının öne çıkarılması kararlaştırılmıştır. Haftanın önemi dikkate alınarak sevgi, saygı ve merhamet duygusunu ön plana çıkaran ve ekte yer alan etkinliklere örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yer verilmesi için gereğini rica ederim.”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Kutlu Doğum Haftası’nın müfredata adım adım girdiğini söyledi. 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak ise genelgenin sadece din öğretmenlerine değil, tüm öğretmenlere gönderildiğinin altını çizerek, “Tepki var. ilk kez karşılaşıyoruz diyorlar. Zorunluluk yok ama taşradaki okullar uygulamada zorunluluk hissedebilir” dedi.

Etkinlik önerileri
Okullarda uygulanması istenen etkinliklerden bazıları şöyle: Şiir okuma ve yazma yarışması, afiş yarışması, duvar gazetesi çıkarılması, Japonya’daki çocuklara mektup yazarak onların acılarının paylaşılması, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in eğitim anlayışını konu alan konferans ve seminerlerin düzenlenmesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in evimizde misafir olduğu düşünülerek buna göre etkinlik çalışmaları yapılabilir.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder