Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

11 Nisan 2011 Pazartesi

Değerler Eğitimi Mart-Nisan Ayları Sevgi Teması Etkinliği


Sevgi teması kapsamında Mart-Nisan ayları için bir etkinlik. Bu başlık/etkinlik için Doktor ve Hastası konusuna da bakabilirsiniz.

Size bir sorumluluk veriliyor. Bir kişi var olduğu ve ona bakmanız teklif ediliyor. Siz hiç düşünmeden seve seve kabul ediyorsunuz bu görevi. Büyük bir heves ve heyecanla bu görevi en iyi şekilde, karşılık beklemeden fedakarca yerine getirmeye çalışıyorsunuz. 

İşiniz zor, bu kişi yatalak. Hiçbir şekilde ayağa kalkıp yürüyemiyor. Tüm ihtiyaçlarını siz karşılamalısınız. 

Yemeğini yanına getireceksiniz ve siz ellerinizle yedireceksiniz, kendisi yiyemiyor. Bu arada unutmadan söyleyeyim, katı şeyleri yiyemiyor çünkü hiç dişi yok yiyecekleri püre haline getireceksiniz, ancak o şekilde yiyebiliyor.

Ayağa kalkamadığı gibi tuvalet ihtiyacını da tuvalette gideremiyor onu bezlemeniz gerekiyor.

Uyku saatleri düzensiz, gecenin bir vakti bağırarak kalkabilir, ağrısı varsa onun ağrısını gidermenin yollarını aramalısınız. Uykusu kaçmışsa da onu uykusu gelinceye kadar oyalamalısınız. Onu uyuttuktan sonra yatabilirsiniz ancak. Çünkü o her konuda size muhtaç. Onun tüm sorumluluğu sizde.

Yıkanma, giyinme ihtiyacını da siz karşılayacaksınız. Kendi başına yıkanamıyor, giyinemiyor. Dışarıda gezdirme işi de  size ait. Yürüyemiyor arabayla gezdirmelisiniz. Zor bir sorumluluk değil mi? İşiniz zor Allah kolaylık  versin…

Hiçbir karşılık beklemeden, bu kadar fedakarlık yapabileceğiniz kişi kim olabilir? Düşünün bakalım...
 
Tabiki EVLADINIZ...

Her anne baba hiç bıkmadan, usanmadan ve hiçbir karşılık beklemeden fedakarca evladını bakıp büyütmeyi bir görev bilir... Hem de büyük bir keyifle yapar bu görevi. Karşılığı da evladının bir tek ÖPÜCÜĞÜDÜR...


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder